Religiøse symboler

Religiøse symboler kan formidle omfattende informationer på en enkel måde. Symbol betyder tegn eller identitetsbevis på græsk, og et symbol er et billedligt tegn, der står for noget andet og mere omfattende. Et symbol kan tjene tre formål: 1. Du kender nok korset som symbol på kristendommen, men ved du også, at andre religioner er fyldt med symboler?


I denne tekst bliver du klogere på, hvad religiøse symboler er, og hvordan de bruges. Har du styr på de religiøse symboler ?

Fra , den frie encyklopædi. I november foreslog rådsmedlemmer fra Liberal Alliance og Nye Borgerlige at forbyde sundhedspersonale ansat i regionen at gå med synlige religiøse , politiske og ideologiske symboler. Der var i regionsrådet enighed om i første omgang at undersøge, om et sådan forbud var lovligt.


Inden for de fleste religioner er der religiøse symboler. I en religiøs sammenhæng forbindes symboler både med tegn og påklædning. To partier genfremsætter forslag om forbud.


Region Syddanmark kan nu forbyde religiøse symboler på sygehusene. Folketinget pålægger regeringen at fremsætte et lovfor- slag, der forbyder brug af markante religiøse symboler , her- under religiøs hovedbeklædning, i folkeskolen inden udgan- gen af den indeværende folketingsår. EU domstolen har for nyligt afsagt dom i den såkaldte tørklædesag.

Afgørelsen fastslår, at et generelt forbud mod religiøse symboler på arbejdspladsen ikke er i strid med diskriminationslovgivningen. Den konkrete sag blev anlagt mod . Det er et specifikt forbud mod f. I Frankrig buldrer tørlædede-batten på sit højeste. Og præsident Jacques Chirac handler nu konsekvent og forbyder alle religiøse symboler indenfor alle trosretninger. Det vil sige skoler, hospitaler, ministerier, universiteter - kort sagt indenfor . Det mener den ny Venstre-kandidat i Odense 2. Jeg er ikke imod tørklædet, da jeg selv har familiemedlemmer, der bærer det, eller andre religiøse . Tørklædet er islamisternes fane, som har sharia som . Forbyd religiøse symboler.


Enhedslisten går ind for en adskillelse af kirke og stat Enhedslisten er religionskritisk parti der går ind for en adskillelse af kirke og stat. Vi ser samtidig religion som en privatsag og vil derfor hverken fratage mennesker retten til at bære religiøse symboler ligesom religiøse symboler aldrig må påtvinges mennesker. Fx kan hovedbeklædning forbydes, som det blev det i en belgisk sag, hvor EU-domstolen frifandt arbejdsgiver. En virksomheds interne regel, der forbyder synlige politiske, filosofiske eller religiøse symboler , udgør ikke direkte forskelsbehandling.


Såfremt en sådan regel imidlertid ikke foreligger, kan en arbejdsgivers vilje til at tage hensyn til en kundes ønsker om ikke længere at modtage tjenester . Det har jeg svært ved at se, siger formanden for Danske Regioners Sundhedsudvalg, Ulla Astman (S).

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop