Strømstyrke enhed

Når der er et nettoflow af elektroner, kaldes dette flow for en elektrisk strøm. Størrelsen af en elektrisk strøm udtrykkes som den samlede ladning der flyttes pr. Enheden er en SI- grundenhed og defineres på følgende vis: En ampere er den konstante strøm som, hvis den opretholdes i to uendeligt lange lige parallelle ledere med negligerbare cirkulære tværsnit, som er placeret med meters afstand i vakuum,. Ud fra ovenstående definition bliver dimensionen for elektrisk spænding energi pr. SI- enheder bliver dette til joule pr.


Denne enhed har fået sit eget navn, volt (symbol: V), opkaldt efter den italienske fysiker Alessandro Volta. I modsætning til strømstyrken , som er defineret i et . Fra , den frie encyklopædi. A, måleenhed for elektrisk strømstyrke , den fjerde af de syv grundenheder i SI-systemet.


Den formelle definition af en ampere er afledt af Ampères lov. Denne definition på en ampere knytter de elektriske og mekaniske enheder sammen. Amperemetret skal indsættes, så hele strømmen går gennem det. Elektrisk strømstyrke måles med et amperemeter.


Strøm måles i ampere (A), spænding i volt (V) og modstand i Ohm (Ω). Man anvender ofte Ohms Lov trekant til at forklare Ohms lov. Ved at sætte hånden over den enhed , som man skal beregne, kan man se, hvordan man finder den. Eksempelvis, hvis du sætter hånden over U, så findes spændingen ved . SI systemet har grundenheder, som er enhederne for længde, masse, ti strømstyrke og temperatur. Det er de understregne i skemaet.


Andre fysiske enheder , kan afledes af grundenhederne. Tidligere var enhederne meter og kilogram defineret ud fra normal- meteren, og . Ladninger kan være positive og negative. Størrelsen på den elektriske strøm er sammenlignelig med den mængde van der passerer et udsnit af vandrøret på et bestemt tidspunkt. Enheden for strøm kaldes ampere efter den franske fysiker André- Marie . En USB-hub bruges til at tilslutte flere end 1enheder til en USB-kanal. Hubberne serieforbindes, så flere enheder kan sluttes til kanalen.


Nogle af de nyere enheder – f. Strømstyrken måles med et amperemeter, der svarer til at opsamle et antal ladninger per tid. Man sætter altid amperemeteret i serieforbindelse med en elektriske modstand R. Når vi arbejder med strøm og elektriske opstillinger, er det besværligt hver gang at tegne alle apparater og ledninger og dimser, som de virkelig ser ud. Den enhed , der udtrykker strømstyrken af en elektrisk strøm. Hvad er strømstyrken i en pære med resistansen Ω og spændingsforskel V ? Hvad sker der, når en sikring springer?


Hvad måler man med et amperemeter? Hvilken enhed bruges for resistans? Hvorfor er elektrisk strøm farlig? Der er kun én knap at stille på.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop