Symfysen anatomi

Symfysen og kønsbenene er en del af lysken og her tilhæfter flere af lyskemusklerne. Bagtil mødes hoftebenene med korsbenet i to le der kaldes sacroiliacaleddene (SI-leddene). Korsbenet af basen for rygsøjlen og i forlængelse af korsbenet sidder halebenet. Sacroiliacaleddene er atypiske led , idet de vender . Et andet eksempel på synchondrose er symfysen mellem hoftebenene fortil i midtlinien.


Her markeret med et 1-tal. Symfysen er bygd opp av et tynt lag hyalin (glassaktig) brusk mot hvert av bena, og med fiberbrusk imellom. Fiberbrusken har et skiveformet hulrom inni (cavum symphyseos). På over- og undersiden er . Der hvor knoglerne mødes, er der et led.


Fortil ved skambenet hedder leddet symfysen , og bagtil hedder de to led sacroiliacaleddene (forkortes til SI-led). De hofteben og korsbenet udgør tilsammen bækkenet. De to siders skamben er samlet i midten med et bruskled ( synchondrose) kaldet symfysen (symfysis pubis). Når der i dagligtale siges skambenet, menes der . De to hofteben mødes fortil ved skambenet, hvor de er forbundet med en brusk- skive, samlingen kaldes symfysen.


På den måde har bækkenet en meget central plads i . Uægte led: ledbån symfyser. GTE LED Når et led har ledhule, er det et ægte led. Et ægte led består af to ledflader, som oftest formet som et ledhoved og en ledskål.


Basal anatomi Skelettet udgør et stærkt støtteværk for legemet og yder beskyttelse for de bløddele og organer, som er indesluttet i skelethuler som kraniehulen,. Sekundær synchondrose ( symfyser ): enderne er beklædt med skive hyalin brusk f. Mavemusklen (M rectus abdominis) hæfter på skambenet. Lårets indadførende muskler (bl.a.


M adduktor longus) fæster i lysken lige under skambenet. Vårt skelett är uppbyggt av drygt 2ben. En del ben är stora, till exempel lårben och höftben. Andra ben är mycket små, som fingrarnas och tårnas ben. Allra minst är hörselbenen, som också räknas till skelettet.


Bækkenet ender bagtil i halebenet. Några av benen rör sig i förhållande till varandra. Rörelserna sker i leder, som även är viktiga . Lyskens anatomi alle i lysken på skambensknoglen. Senebetændelse opstår ved gentagne ensformige (over)belastninger, når benet føres udad (fx ved tackling i fodbold eller ski, der I nogle tilfælde kan betændelsen sprede sig til det ste hvor mavemusklen fæster på skambenet og til selve skambensleddet ( symfysen ). Det en muskelgruppe der betyder rigtig meget for kvinder hele livet og den manglende kendskab til anatomien , til konsekvenserne af ikke at træne, giver . Vælg en af atleterne og tjek de muskler, som kan ses på figuren. Den ydre brede lårmuskel (M.


Vastus lateralis). Udspring: Lårbenets bagside dvs. Fæste: Knæskallen og skinnebenet.


Funktion: Danner sammen med de øvrige lårmuskler og den lige lårmuskel lårets firhovede knæstrækker M. Bevægeapparatets anatomi ,. Bugen afgrænses ved: ▫ Opadtil: thorax. Nedadtil: sulcus inguinalis. Midtlinjen: crista pubica og symfysen.


Fortil, hvor greinene møtes, danner de hver sin halvdel av symfysen (symphysis pubica), som er en bruskforbindelse mellom de to bekkenhalvdelene.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop