Dansk udtale ordbog

Find betydning, stavning, synonymer og meget mere i moderne dansk. De giver ét indtryk af hvordan dansk lyder, men det betyder ikke at andre måder at udtale ordene på er forkerte, dialektale, gammeldags eller uheldigt afvigende. Der er netop udsendt en stor, grøn ordbog med oplysninger om ikke-dialektal dansk udtale , altså de udtaleformer, ca. Den giver besked om ordenes stavning, bøjning, udtale , oprindelse, betydning og brug.


Den Danske Ordbog beskriver ordforrådet i moderne dansk fra ca. Redaktionen har til huse på Det Danske Sprog- og . Ordbogen indgår i serien Gyldendals Røde Ordbøger. Anmeld bogen og vær med i konkurrencen om gavekort – læs mere her. d for at skrive en anmeldelse. For dem er dialekter en slags udkantsdansk.


De vil tale standard-, eller rigsdansk. Vores yngste medborgere, børnene, er traditionelt de hurtigste til at tage ny teknologi til sig. Når de kommer til at diskutere dansk udtale med hinanden, vil de som det første konsultere DSLs nye digitale udtaleordbog. Jeg har opdateret udtaleordbogen. Som noget nyt har jeg tilføjet.


De fonologiske stavelsesgrænser har jeg genereret automatisk ud fra de anvisninger der er . Den giver udførlige oplysninger om de enkelte ord mht. Udtaleordbogen er baseret på data som jeg har trukket ud af DanPASS-korpusset. Der er udgivet et fembinds supplement til Ordbog over det danske Sprog. Supplementet forøger og udvider dækningen inden for . Bogstav, Svensk, Udtale , Dansk. Den store danske udtaleordbog.


T- (Anmeldelse af) Lars Brink m. AU - Hjorth,Poul Lindegård. N- Dansk, leksikografi, udtaleordbøger. AB - Dansk, leksikografi, udtaleordbøger. Biblioteker og opstilling, Antal, Hjemme.


Hvis udtalen med f havde været den mest udbredte, ville det være den vi havde anført. Det er altså ikke et spørgsmål om personlig præference. Sammenlign priser: Dansk udtale. Fremmedord får særbehandling.


Dels er de placeret i leksikonet, dels behandles de i artikler med en speciel opbygning.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop