Plante efeu hvornår

Formering af efeu indlæg 21. Hæfterødder fra klaterplante indlæg 11. Efeu som plage i køkkenhaven! Er det for sent på året at plante efeu ud i haven? Stor og tæt hæk i en fart?


Stiklinger fra efeu , hvordan ? Jeg har netop for et par måneder siden fjernet to roser fra en portal ind til haven. De havde det ikke så godt på den plads, og vi rev tråde ud af vores tøj, når vi gik igennem - nok fordi portalen er lidt for smal. Der er nu plantet efeu i hver side, og jeg . Vil du gøre det ekstra nemt for dig selv, kan du lægge et lag plastik ovenpå jorden, skære et kryds i det med passende mellemrum og plante efeu i hullerne. I løbet af kort tid vil planterne brede sig, så du ikke kan se plastikunderlaget . Dels ville jeg ikke have den gamle hæk til at gro ind i min konstruktion med chance for at hækken ville overtage efeu planterne.


En meget simpel og billig hæk kan skabes af pæle eller stålrør med virer eller hønsenet imellem, som efeurankerne får lov at kravle op af. Den ser bestemt ikke ud af noget særligt på dette stadium. Hop til Hvornår er det bedst at plante i haven? Vedbend vokser med rankende . De fleste planter har bedst af at blive plantet forår og efterår, hvor jorden hverken er for tør eller for våd og tung. Denne type hæk er ikke krævende og vokser både i skygge og i fuld sol.


Pleje: Benyttes vedbend som bundplante , består plejen i beskæring, så at den holder sig inden for de givne rammer. Den udvikler en smuk og frodig bun der skaber et godt mikroklima for løgplanter og fungerer som en stedsegrøn fodpose for større planter. Anvendes vedbend som klatreplante på mur, pergola eller op . En lidt mere spændende måde er at lave stiklinger som efterfølgende skal plantes u og dette vil jeg nu prøve. Vores nabo har efeu i haven lige op mod vores grund. Den dækker også effektivt hegn og mur med sit blanke, stedsegrønne løv.


Den er nem at stiklingeformere, og når planterne først dækker jorden, er der næsten intet lugearbejde. Kanterne kan klippes med en . Klip derefter lige under det nederste bla og fjern det. Stik så stiklingen i en lille potte eller bakke med fugtig spiremul og stil den frostfrit. Det er en misforståelse at sætte stiklinger i vand. De får godt nok hurtigt rødder, men de er bygget til . Planten kaldes også efeu , men brugen af dette navn er på retur.


En klatrende stedsegrøn busk, eller lian,. Blomstringstiden er september-oktober. Vækstformen er dels krybende, dels klatrende. Den klatrer ved hjælp af særlige klatrerødder på grenene. Hele planten, og også bærrene, er giftig.


Den kendes også under det tyske navn Efeu. Men de er også flotte at bruge som bunddække i haver m. Find nyt og brugt indenfor Planter til billige priser på DBA.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop