Serieforbindelse og parallelforbindelse

Der findes flere måder at sammensætte elektriske kredsløb på. Måden man placerer modstand i kredsløbet og måden disse er forbundet på afgør hvorvidt der er tale om en serieforbindelse , en parallelforbindelse eller en blandet forbindelse, med både serie - og parallelforbindelser. Dette afsnit omhandler serieforbindelser. Man kan forbinde elektriske komponenter ved at lave serie -forbindelser og parallel -forbindelser. Hvilken metode, der er bedst, kommer helt an på, hvilke komponenter der skal forbindes, og hvad kredsløbet skal bruges til.


Komponenter kan forbindes på to måder – enten i serie eller parallelt. Parallel - og serieforbindelse. Og her to modstande i parallelforbindelse : Parralelforbindelse . Når flere pærer er forbundet i ét kredsløb, hedder det serieforbindelser.


Hvis en pære bliver afbrudt, altså hvis den springer eller går i stykker et ste så afbrydes alle pærerne i forbindelsen. Modsat med parallelforbindelser , er flere kredsløb inden for . Jævnstrøm også kaldet DC er grundlaget for eltekniske beregninger. Du er derfor nødsaget til at have styr på jævnstrømsteorien, før du går videre med mere komplicerede beregninger.


Med dette indlæg kan du finde el formler til beregning af serieforbindelser , parallelforbindelser og blandede forbindelser. Vil nogen være søde og forklare mig hvad forskellen på serie og parallelforbindelse er. Ved godt at parrallelforbindelse er hvor plusledningen sidder parallelt overfor minusledning.


Men synes ikke det siger mig så meget, så gerne dybere tak :D . Hjælp til serie og parallelforbindelse. Hvad er forskellen på serie og paralleforbindelse? Modstande i serie- og parallelforbindelse. Hvad sker der med den anden pære, hvis du skruer den ene løs?


Strømstyrke måles i ampere (A) . Ved siden af hinanden eller efter hinanden. Når man skal tilslutte to lamper til én strømforsyning, kan man gøre det på to forskellige måder. Serie- og parallelforbindelse. Det øverste billede viser en parallel-forbindelse.


Den røde plus-ledning er parallel med den sorte minus-ledning. Den elektriske strømstyrke blev betegnet med I og var den ladning q (målt i Coulomb) der strømmede gennem en ledning per sekund. Enheden for strømstyrke blev kaldt for . Sådan fungerer serieforbindelse og parallelforbindelse af batterier. Ethvert apparat har en modstan når det indsættes i kredsløbet.


Spørgsmålet er, hvordan det er mest hensigts- mæssigt at kredsløbet er konstrueret indeni i væggen, når man tilslutter apparatet til stikkontakten. Er det bedst, at et apparat sættes i serie med de . Beregningsprincipperne gælder også for impedanser Z. Jeg har lige brug for lidt hjælp til forklaring af serie og parallelforbindelser. Her vises forskellen på en serieforbindelse og en parallelforbindelse. Du skal brugeEt stort 5V batteriEn batteriholderledninger med krokodillenæb2.


Vi undersøger serie og parallelforbindelser. Denne øvelse omfatter undersøgelser af Ohms lov for lineære komponenter ( serieforbindelser ) og ikke- lineære komponenter ( parallelforbindelser ).

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop