Forsøg med vand og salt

Salt Tricks That Look Like Magic - Duration: 2:11. Her er små forsøg med salt som nok skulle kunne laves i ethvert fysiklokale i folkeskolen. Forsøg Salt i vand Fældningsreaktion. Unsubscribe from Peter Nyborg.


Saltvand og ferskvand har forskellige egenskaber. Det har stor betydning for havstrømmen og livet under overfladen.

Her i forsøget kan I undersøge, hvordan et æg flyder i mættet saltvand og se, hvad der sker i ferskvand. Når man tilsætter et fast stof som salt til en frysende væske, sænker man frysepunktet. Derfor smelter isen omkring tråden, så snart du har drysset salt på den. Tråden synker ned i isklumpen, og fryser til sidst fast, så du kan løfte isklumpen. Om vinteren bliver der smidt salt på.


Opløste salte af chlor, brom og iod kan påvises ved at tilsætte nogle dråber sølvnitratopløsning til saltopløsningen. Derved dannes et bund- fal der oftest er så finkornet, at det forbliver svævende i opløsningen, så denne i stedet bliver mælkeagtig. I forsøg , hvor man alene skal påvise . Nogle der vil hjælpe, evt.

Det er fordi vandet trænger ud gennem agurkens cellemembraner. I dette forsøg kan man se, at almindelig luft . Hvordan man påviser om noget er salt ! Hvad skal man bruge til forsøget ? A), fatning ledninger. Gerne deminiraliseret vand , så man undgår at der kan være ioner eller andet lign. Salte er strømledende, så hvis pæren . Og hvor meget sukker og salt betyder for, at organismerne optager vandet. Saltproduktion er et vigtigt erhverv for mange af indbyggerne i den sydlige del af.


Det foregår ve at man pumper vand ind på store, lave jordbassiner og lader saltvandet fordampe, hvorefter det kan høstes. I disse to små forsøg skal eleverne være med til at undersøge nogle af saltets egenskaber – når . Posen knækkes, en lille vandbeholder knuses og langsomt bliver posen kold. Når den knuses blandes vandet med et stof, der hedder ammoniumnitrat, og posen bliver kold. Der er ingen tilgængelige oplysninger om denne side. Når man blander ˚C is og lidt vand med køkkensalt i vægtforholdet falder temperaturen til -2˚C.


Vand med salt i det blandingsforhold under omrøring. C spreder salt på gaden, sker det samme, isen eller sneen smelter i forsøg på at opnå smeltepunkts-temperaturen, men gade og luft kan ikke . Vand Biologi og Fysik-kemi, H2 Drikkevan Man kan drikke det, Gennemsigtig, Flydende form, Havet, Vand kan indeholde meget varmeenergi. Kanelen kunne ikke opløses i vand.

Vi kan sænke vandets frysepunkt, hvis vi hælder andre stoffer i vandet. Det er det vi gør, når vi strør salt på vejene. Det sænker vandets frysepunkt til cirka -grader celcius, så vandet holder sig flydende. Hvis det bliver endnu koldere, nytter det ikke at strø salt. Formålet ved forsøget var at undersøge oder var salt i vand ( forsøg 1), hvad saltindholdet i en vandprøve var?


Og separation af salt og vand. Ikke polære væsker (fx Olie og benzin) kan kun blandes med ikke polære væsker. Her ses olie flyder ovenpå vand. Vand er et opløsningsmiddel for salte. På billedet ses, at køkkensalt kan opløses i vand ,. Men salt opløses ikke i olie.


Det kan du, fordi vandet i havet er salt , og saltet hjælper med at bære dig oppe. Normalt ligger den på ca. Vesterhavet, mens den visse steder i Østersøen ligger omkring.


Saltprocenten er forskellig i oceanerne, se figur 3. Kan du forklare variationerne mellem de forskellige områder?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop