Ulovlige elinstallationer ansvar

Her opdagede han, at alle elinstallationerne i bryggerset både var ulovlige og farlige. Her gælder det blandt andet, at elinstallationer altid skal tilsluttes af en autoriseret elektriker, og bliver de fejllavede installationer ikke opdaget ved et eleftersyn, så ligger ansvaret stadig hos forbrugeren. Men når der ikke er foretaget et eltjek, så kan sælgeren ikke fraskive sig ansvaret for fejl og mangler ved de elektriske installationer. Hvis du har haft en advokat til at gennemse købsaftalen, kan du med fordel gribe.


Hvem er ansvarlig for elinstallationerne i andelsboliger? Er det foreningen eller den enkelte andelshaver? Læs her om reglerne om ulovlige elinstallationer. Hvis man som køber afslår sælgers tilbud om ejerskifteforsikring, hænger man selv på hele ansvaret. For det betyder, at de selv efterfølgende hænger på alle udbedringsomkostninger, hvis der f. Jeg foreslår at du finder dit skøde frem og finder ud af, hvad der står om sælgers ansvar for mangler.


Dette er sikkert ikke særlig opløftende læsning! Selv om en elektriker finder farlige og ulovlige el- installationer , skal han ikke anmelde det. Et ofte forekommende eksempel på en skjult fejl er ulovlige elinstallationer. Hvis sælger selv har lavet de ulovlige elinstallationer , uden at oplyse køber herom, vil køber kunne kræve erstatning. Hvis sælger derimod intet kendte til de ulovlige elinstallationer , vil køber som udgangspunkt ikke kunne kræve . Selvom du som sælger har benyttet dig af ovennævnte ordning, er du ikke fritaget for ansvar for ulovlige bygningsindretninger.


Det kan for eksempel være ulovlige el-installationer , installationer eller indretninger uden for selve bygningen, grundarealer og bygningers placering på grunden. I disse tilfælde har sælger et . Ved køb af ejerlejligheder bør man ved besigtigelsen af ejerlejligheden være opmærksom på, om der er for- sænkede lofter. I mange tilfælde er ledninger fra stikdå- ser i det oprindelige . Det er der gode grunde til. Efter loven har vi ikke den mulighe da det er den nuværende ejer, som er ansvarlig for installationen. Spørgsmålet om økonomi i forbindelse med udbedring af en ulovlig installation må klares via en ejerskifteforsikring eller et civilt søgsmål.


Hvis Sikkerhedsstyrelsen er involveret i en sag om ulovlige installationer, vil vi ud . Et eleftersyn er dog krævet, hvis man vil fraskrive sig ansvaret for eventuelt ulovligt elarbejde i sit hus. Ordningen er en sejr for. Foruden risikoen for bran er fejl i elinstallationerne også årsag til en masse tilfælde, hvor folk får stød på grund af ulovlige og fejlende elinstallationer. Jeg synes dog, at jeg kan læse mig frem til, at sælger altid har ansvaret for ulovlige elinstallationer (og han evt. kan videregive ansvaret til en tidligere ejer, eller elinstallatør). Gælder sælgers ansvar uanset om vedkommende er bekendt med de ulovlige elinstallationer eller ej?


Advokaten foreslog at spørge . Som følge heraf overdrages ejendommen uden ansvar fra sælger i enhver henseende. Køber er således afskåret fra at gøre nogen som helst indsigelser gældende overfor sælger vedr. Er vi så helt på egen hånd nu med de ulovlige installationer? Er det sælgers ansvar at udbedre det INDEN overtagelsesdatoen eller hænger vi selv på den idet vi har underskrevet købsaftalen uden at have et gældende tilbud på en ejerskifteforsikring. Jeg ved ikke om dem der har lavet eltjekket har noget ansvar , men de burde jo stå inde for at elinstallationerne er lovlige, eller påpege evt fejl, ellers er det jo hat og briller.


Men det er sandsynligvis billigere, du selv fjerner de ulovlige ting, som du viser billeder af. Men man sidder jo tilbage og tænker . Kan vi holdes ansvarlig for at reglerne er blevet ændret siden vi solgte huset – skal vi betale for at nuværende ejer kan lovliggøre el-installationerne? Men hvis der var ulovlige el-installationer allerede på det tidspunkt, hvor I solgte huset , så vil den nuværende ejer kunne kræve et forholdsmæssigt afslag i . Man kan nemt komme til at negligere betydningen af fejl ved elinstallationerne i huset eller helt overse dem, når man står i købsfasen. Det kan dog vise sig som et alvorligt problem, hvis uheldet er ude, og der sker personskade eller brand som følge af ulovlige installationer, siger Charlotte Gøttler, . En husejer i Brørup mellem Kolding og Esbjerg lavede en ulovlig el-installation, som førte til en voldsom bran men han slipper alligevel for ansvar i den forbindelse. Vestre Landsret har netop frifundet husejeren for et krav fra brandforsikringen på 882.


Hej aminoer Jeg er kommet lidt i knibe, tror jeg nok. For 2½ år siden solgte jeg min ejerlejlighed i Aalborg.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop