Nve mannen

Dagsrapporter fra Veslemannen. Vi setter pris på det store engasjementet, og de mange som har kontaktet oss i forbindelse med Veslemannen. Nå har vi samlet og besvart de spørsmålene som vi har fått flest henvendelser om. Blå vanntanker kan sees i venstre kant av bildet.


På grunn av reduserte bevegelser avsluttet NVE vanntilførselen til Veslemannen tirsdag. Rødt farenivå opprettholdes.

Nå haster det før det blir kaldere. Nå fylles det på med vann for å utløse skredet i det ustabile fjellområdet. Bevegelsene har økt i natt.


Store mengder vann skal ved rødt farenivå fra høsten av pumpes ned i fjellet for at fjellpartiet Veslemannen skal løsne, ifølge NVE. Kaldere vær har ført til avtagende bevegelse i steinformasjonen Veslemannen. Vanntilførselen er stanset, og NVE sier de ikke klarer å utløse et skred.


Det skriver NRK onsdag morgen. Det er nok gjort nå, det er vinter, sier Blikra til statskanalen.

NVE holdt en pressekonferanse onsdag morgen der de opplyste om det siste. Dette området er i dag overvaka med bruk av radar som måler tusenvis av punkter i heile fjellsida. MANNEN : Fjellpartiet Veslemannen ligger i Rauma kommune. NVE på en pressekonferanse klokka 15. De evakuerte får flytte hjem igjen, opplyser politiet.


Mener likevel det fortsatt er ekstrem fare for ras. Les hele saken med abonnement på Bergens Tidende . Den ligger innenfor Reinheimen nasjonalpark. Fra fjellet fører sti ned Alnesdalen vestover til Trollstigvegen (Fv. 63). Representanter for NVE og Rauma kommune orienterte om situasjonen ved fjellpartiet Veslemannen.


Geolog Lars Harald Blikra og ordfører Lars Olav Hustad kunne melde om økte bevegelser fredag ettermiddag. NVE pøser på med vann i håp om å utløse et mindre skre slik at Veslemannen kan stabilisere seg og beboerne slipper hyppige evakueringer. Norges vassdrags- og energidirektorat ( NVE ) har igjen hevet farenivået på fjellpartiet Veslemannen til rødt. Mannen i Rauma kommune i Romsdalen. Litt økning i hastighet i natt.


NVE opprettholder oransje faregrad for Veslemannen. NVE har hevet farenivået på Veslemannen til rødt, noe som innebærer ekstrem rasfare. De kommer ikke til å forsøke å tilføre vann, slik de prøvde forrige uke.

In an attempt to set off a controlled landslide, the Norwegian Water Resources and Energy Directorate ( NVE ) began pumping water into cracks in the mountainside during Monday night, reports broadcaster NRK. Etterord Grunnlaget for denne artikkelen er mange års arbeid med risikoen knyttet til fjellskred og ustabile fjellparti. Dette arbeidet startet i Møre og Romsdal i. Forrige torsdag hevet NVE igjen farenivået til rødt. De forsøkte å fremprovosere et ras ved å pøse på med vann, men det lyktes ikke.


Kommunikasjonsdirektør Kjetil Hillestad i NVE sier til NTB at det er så mye bevegelser i det . NVE har startet en ny runde med vanning av Veslemannen. Den siste uken har fjellpartiet beveget seg over centimeter. NVE begynte rundt midnatt natt til fredag å tilføre vann til det ustabile fjellpartiet.


Resultatet er usikkert, men vi gjør et forsøk fordi vi ønsker at et skred skal utløses, slik . Hastigheten nådde et maksimum fredag kvel men har siden avtatt og ble lørdag målt til å være om lag centimeter i døgnet. I en kort periode i går hadde vi . A rockslide will cross the valley and cover large areas, .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop