Ulovlige elinstallationer i lejebolig

Hej, min kæreste, søn og jeg bor i en lejelejlighed hvor flere (måske alle) ledninger er stofledninger. Flere af vores kontakter er desuden løsi i forbindelsen når man tænder og slukker for lyset. I forbindelse med vores badeværelse, blinker noget af lyset i stuen ved siden af, når man tænder for lyset i . På Danmarks største uafhængige boligside, Boliga får du en nem og hurtig oversigt over alle boliger og grunde til salg i Danmark. Vi giver dig al relevant boliginformation, så du kan sikre dig den bedste handel.


Selv om en elektriker finder farlige og ulovlige el- installationer , skal han ikke anmelde det. Jeg har for ti dage siden underskrevet en købsaftale på en lejlighed. Igår havde jeg så en elektriker i lejligheden for at lave et EL-tjek. I den forbindelse fandt han flere ulovlige el-installationer.


Dette er der ikke taget forbehold for i købsaftalen. Jeg forventer naturligvis at overtage lejligheden med iorden og . Det mener køber selvfølgelig at vi skal . Så meget koster det at sælge en ejerlejlighed 21. Hvilke ombygninger må du foretage i en lejelejlighed? Love og regler om gør det selv-arbejde 18. Forsikring, når du køber bolig 28.


Hvem hæfter for ulovlige el-installationer? Hejsa, Har netop købt en ejerlejlighed. Lejekontrakt §- lejers forpligtelser 29.


Svamp og ulovlige el-installationer 2. Hjælp El og VVS tjek ifb. Rod i elektriske installationer - hænger jeg på den? Det jeg tænker lidt er, at hun vil have alle elinstallationer gennemgået på min regning.


Hvis én stikkontakt er ulovlig , så er de nok alle sammen. Når LLO skal dokumentere deres historie, ændres den, så den kun handler om de sager, som LLO vælger at videreføre til huslejenævnet. Hejsa Jeg har lige købt en lejlighe hvor sælger har skrevet at denne ikke er bekendt med at der er ulovlig el i lejligheden. Jeg har købt en ejerlejlighed uden at bede om elinstallations- eller en tilstandsrapport. En uge efter overtagelsen besluttede jeg mig for at anskaffe et nyt komfur, og derfor fik jeg en elektriker til at se på elinstallationerne i lejligheden.


Elektrikeren fandt ud af, at flere af installationerne er ulovlige , mens andre er dårligt udført. Et ofte forekommende eksempel på en skjult fejl er ulovlige elinstallationer. Hvis sælger selv har lavet de ulovlige elinstallationer , uden at oplyse køber herom, vil køber kunne kræve erstatning.


Hvis sælger derimod intet kendte til de ulovlige elinstallationer , vil køber som udgangspunkt ikke kunne kræve . Hvis uheldet er ude, og din bolig brænder som følge af en ulovlig elinstallation , så dækker forsikringen ikke. Hvem har ansvaret: Som ejer af huset, har du ansvaret for installationernes lovlighe også selvom du har handlet i god tro. Det kan altså hurtigt blive en dyr fornøjelse at springe eftersynet over. Gammelt biip på I leve med.


Der er ingen regler om hvor gammelt inventaret må være. Hvis komfuret er defekt eller ulovligt på grund af farlige gamle el-installationer , så kan det selvfølgelig være et problem, der skal løses. Men en hakket bordplade eller skæve skabe, der ikke kan lukke, . Vedligeholdelse og modernisering.


Lejens størrelse og betaling. Benyttelsen af det lejede. Opsigelse og fraflytning. Mister vi vort depositum, hvis vores udlejer går konkurs? Er internet must carry i privat lejebolig ? Skal lejeaftaler være skriftlige?


VVS Der er også VVS-arbejde, som det er ulovligt at udføre selv. Der er VVS-arbejde, hvor det kræver faglig viden at udfører, så der ikke opstår vandskader og heraf afledte råd- og svampeskader. Du må blandt andet ikke udføre følgende.


Jeg solgte min ejerlejlighed tidligere på året, køber har så i mellemtiden solgt den videre til part, som har fundet ulovlig el installationer , hvem hæfter for disse mangler? Kan en boligadvokat hjælpe? Ulovlige el-installationer kan give både sælger og køber søvnløse nætter.


Vejen til sjælefred for begge parter går gennem en velformuleret ejerskifteforsikring og en tilhørende el-installationsrapport. Som udgangspunkt er den bedste sikkerhed for både køber og sælger en ejerskifteforsikring med udvidet dækning . Læs referatet af sagen i den uddybende artikel “Tilsynets pseudobehandling af sagen”, og detaljerne i artiklen “Ejendomskontorets elektriker”. Slutresultatet bliver, at det ulovlige el i køkkenet – ligesom de andre alvorlige problemer med lejlighedens elinstallationer – aldrig bliver ordnet.


Hvem er ansvarlig for elinstallationerne i andelsboliger? Er det foreningen eller den enkelte andelshaver? Læs her om reglerne om ulovlige elinstallationer. Hvis alle el-installationer var lovlige, da I solgte huset, så kan I på ingen måde gøres ansvarlige.


Vidoe: Sælgeren talte pænt til den besværlige kunde, indtil han fik nok og gjorde dét, han bare ikke måtte gøre. Men hvis der var ulovlige el-installationer allerede på det tidspunkt, hvor I .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hængelås med kode glemt kode

Underscore på dansk tastatur

Form flad vinkel stikprop